English      Português    
 
Home     Menu   Het Team   Foto's   Over Luz   Nieuws Gastenboek   FAQ   Links   Contact  


Praia da Luz

Het dorp is beschermd enerzijds vanuit het oosten door de “Rocha Negra” (de zwarte rots of klif), een wetenwaardigheid gezien deze ontstaan is 150 miljoen jaar geleden vanuit een oude vulkaan in de bergen van Monchique.En naar het westen treft men het 16de eeuwse Fort aan, tussen beiden hebben we een heerlijk langgerekt strand met mooie rotspartijen.

Een leuk detail is dat Luz nog elk jaar de begeerde “Blauwe vlag contest” heeft gewonnen. U kunt heerlijk over het strand flaneren of over de boulevard struinen, U komt langs uw tocht leuke standjes, cafés en restaurants tegen.

Op uw tocht langs de boulevard richting het Oosten kunt U uw weg vervolgen richting het dorp (Let op wij zijn gesitueerd aan de rechterzijde tegenover het Fort). Stopt U vooral even bij het kerkje voordat U aanland (links en rechts gelegen) de leuke bars.

Ons dorp is altijd gezellig druk, hier is het heerlijk onthaasten. U bent dichtbij Lagos welk een gezellige stad is, of iets verder richting het Westen treft U Alvor aan, dat zeker een bezoek waard is! Onze populatie is een gezellige smeltkroes van Portugezen en mensen uit het noorden van Europa.

De Taal is nooit een probleem want met Engels kunt U overal terecht en er is altijd wel een vriendelijke dorpsbewoner die U graag helpt. Kortom een heerlijk vakantie paradijs welk altijd bruist en een mild klimaat, zomer en winter!!

Faciliteiten

 • Er zijn leuke watersport faciliteiten aanwezig waaronder, duiken, snorkelen, windsurfen, zeilschool, waterfietsen, etc.
 • Een veilig (bewaakt) strand voor U en Uw kinderen(Blauwe vlag 2005).
 • Bent een liefhebber van vissen, gooi lekker een lijntje af vanaf de rotsen.
 • Golfbanen in overvloed nabij Luz en omgeving voor spelers met lage én hoge handicap.
 • Een rijke keur aan Portugese restaurantjes en barretjes
 • Paardrijden - ga op dagtoer of langer met een van de veel georganiseerde toerrijders.

  Als U een appartement huurt vindt u goed uitgeruste supermarkten met vele heerlijke lokale produkten in hun schappen
  Klik hier voor de lijst!


 • Restaurante Atlântico - Copyright 2018